Ketamine - Feiten

Wat is ketamine?

Ketamine staat ook bekend onder namen zoals: Keta, Special K en K. Ketamine is eigenlijk een narcosemiddel dat vooral in de diergeneeskunde wordt toegepast. Ketamine wordt o.a. gebruikt door psychonauten en door jongeren in de (techno-)dancescene. Ketamine is er in poedervorm en als vloeistof. Het schijnt er ook in pilvorm te zijn maar deze komen wij nooit tegen. Ketaminepoeder ziet er ongeveer uit als snuifcoke en heeft ook een bittere smaak. Het verdooft ook op de tong. Ketamine heeft echter een wat meer kristalachtige structuur.

Het komt wel eens voor dat gebruikers zich vergissen en denken dat ze coke snuiven. De dosering van ketamine ligt echter veel lager waardoor het risico bestaat op overdosering.  Ketaminepoeder kan versneden zijn. Laat daarom je ketamine testen.

Hoe wordt ketamine gebruikt?

Ketamine wordt meestal gesnoven. Je voelt de effecten na snuiven binnen enkele minuten tot een kwartier. De effecten van ketamine houden ongeveer een uur aan. Je kunt vloeibare ketamine spuiten. Je merkt de effecten dan nog sneller. De effecten zijn dan heftiger en de trip duurt iets korter.

Lees meer over de effecten bij Werking van ketamine.

Prijs Ketamine

Je betaalt voor een gram ketamine meestal 30 tot 40 euro. 

Aantoonbaarheid

Ketamine is maximaal tot 48 uur na gebruik aantoonbaar in urine. 

 

Laatste update 16 maart 2016