Lees een antwoord

Als je een vraag hebt, en je zoekt het antwoord, zet je code of zoekwoord dan in het zoekvak hieronder en klik je op zoek.
Als je een vraag wilt stellen, klik dan hier

Kies een categorie: Met het zoekwoord:
Pagina:   123456 van 23
 • Datum: 19 juli 2018

  Vraag:
  Ik las het berichtje van iemand die doordeweeks alcoholvrij wil blijven en in het weekend wel een glaasje wil drinken en dat met het gebruik van disulfram. Het antwoord van verslavingsarts Roelof de Wit sprak mij enorm aan. Ik zit met exact hetzelfde. Doordeweeks wil ik niet drinken, klaar!

  Als ik doordeweeks drink is dat om alle verkeerde redenen, gevoelens onderdrukken noem maar op. Vrijdagavond, als mijn man thuiskomt, willen we samen een proost uitbrengen op t weekend en dan kan ik echt genieten van een glaasje! Daar waar mijn man al een tweede flesje bier uit de koelkast pakt, heb ik nog ruim een halve glas. (Mijn man heeft overigens geen alcoholprobleem). Soms wil ik daarna nog wel een tweede, maar dan is het voor mij klaar.

  Ik geloof dat je wel degelijk dat je als alcoholmisbruiker toch een normale drinker kan zjn.
  Omdat refusal niet verkrijgbaaris op het moment, ik wist daar goed mee te "spelen" hebik via regenboogpotheek disulram gekregen. Het lijkt exact hetzelfde te zijn, maar toch weetik het niet zeker.

  Begrijp ik het goed als ik maandag 1 disulfram neem ik tot vrijdag veilig ben (als ik toch drink in die tijd word ik ziek) en vanaf vrijdag geen effecten heb. Dat zou namelijk super werken voor mij!

  Groet A

  Lees het antwoord...
 • Datum: 13 juni 2018

  Vraag:
  hai

  zijn cdt waarden ook waar te nemen bij xtc gebruik?
  of alleen bij alcohol?


  Lees het antwoord...
 • Datum: 13 juni 2018

  Vraag:
  Hallo,

  Op 7 juli heb ik een keuring bij het CBR voor mijn alcoholgebruik omdat ik ben aangehouden met een slok teveel op. Ik ben sinds 22 mei enorm geminderd met drinken, heb op 2 juni wel 3/4 eenheden alcohol op. Nu vroeg ik mij af of dit terug te zien is in mijn leverwaarden en of dit allemaal wel meevalt. Ik ben namelijk bang dat mijn leverwaarden te erg gaan afwijken en daardoor ik mijn rijbewijs niet terug krijg.

  Tot mijn keuring drink ik dan ook niet en gebruik ik ook geen xtc omdat dit effect heeft op de leverwaarden. Nu heb ik 30 juni een feestje en vroeg i kmij af of GHB ook dergelijke waarden waarop ze testen ALAT - ASAT & GGT doet verhogen. Ik gebruik verder vrijwel nooit GHB, heb het misschien 2 jaar geleden voor het laatst gebruikt.

  Groet,

  Lees het antwoord...
 • Datum: 12 juni 2018

  Vraag:
  Hallo,

  Ik heb het problem dat ik te weinig van drugs merk, ofwel flink hoger moet doseren voor het gewenste effect.
  Met bijvoorbeeld truffels is dat niet zo erg: ik kan simpelweg meer nemen.
  Echter met zaken als alcohol en XTC is dit natuurlijk een zeer schadelijk voor mijn gezondheid.
  Ik weeg zo’n 76 kilo, en heb een laag vetpercentage. Vet/ lichaamsgewicht verliezen kan dus niet.

  Weten jullie misschien een oplossing om ‘harder’ op drugs te gaan, zodat ik er niet relatief hoge doses van hoef in te nemen?
  (Zo eet ik tegenwoordig voor het drinken van alcohol vaak weinig tot niets, zodat ik de alcohol sneller voel)

  Lees het antwoord...
 • Datum: 5 juni 2018

  Vraag:
  Hey ik heb net een joint rookt van o.4 en men hartslag ging ineens heel fel omhoog maar heb al is een keer in het ziekehuis gelegen van te veel xtc kan dit kwaad want ik maak me zorgen en nu dat men hartslag minder snel klopt is die opeens heel laag tussen de 40-50 ks dit normaal? En kan weed smoke kwaad in combinatie met alchohol

  Lees het antwoord...
 • Datum: 17 mei 2018

  Vraag:
  hoi,
  een vriend van mij heeft een video gezien over mensen die alcohol gingen roken.
  toen hij dat zag zij hij dat hij dat ook wilde proberen. ik heb veel gelezen dat dat erg gevaarlijk is daarom ga ik het niet doen maar hij wel.

  mijn vragen zijn:
  1. hoe gevaarlijk is het?
  2. wat zijn een paar tips als hij het gaat doen?


  Lees het antwoord...
 • Datum: 9 mei 2018

  Vraag:
  Beste,

  Graag zou ik willen weten of het slecht is voor je leverwaardes, CDT en GammaGT, als je appelazijn drinkt of fruit eet voor je getest wordt.
  Heeft dit invloed op de weergave en verhoogd het?

  Ik drink het drie keer per dag, 1 eetlepel met water of grapefruitsap.

  Gr M

  Lees het antwoord...
 • Datum: 4 mei 2018

  Vraag:
  Hallo,

  Ik ga binnekort voor het eerst xtc gebruiken, overdag. Maar ik wil graag de avond ervoor alcohol drinken. Is het erg om xtc te gebruiken wanneer je een kater hebt? Of zal ik die avond wat minder drinken of zelfs helemaal niet?

  Alvast bedankt

  Lees het antwoord...
 • Datum: 10 april 2018

  Vraag:
  Van de apotheek te horen gekregen dat Refusal niet meer wordt geproduseerd. Ik slik het al anderhalf jaar elke ochtend en wil niet zonder in verband met terugvalrisico. wat doe ik nu?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 3 april 2018

  Vraag:
  Hoi,
  ik vroeg mij af of er middelen bekent zijn die het plassen tijdens xtc gemakkelijker maken? Zo las ik bijvoorbeeld dat cranberry goed is tegen blaasontstekingen, zou dit ook hiervoor werken?

  Vriendelijke groeten

  Lees het antwoord...
Pagina:   123456 van 23