Lees een antwoord

Als je een vraag hebt, en je zoekt het antwoord, zet je code of zoekwoord dan in het zoekvak hieronder en klik je op zoek.
Als je een vraag wilt stellen, klik dan hier

Kies een categorie: Met het zoekwoord:
Pagina:   123456 van 15
 • Datum: 29 december 2017

  Vraag:
  Hallo, na verschillende bad trips ben ik in een soort hallucinerende staat geraakt alsof ik de trip herbeleef. Dit roept veel sensaties op zoals oogklachten,dubbel zicht,dof gevoel in het lichaam,slecht slapen enz.. Nu is mijn vraag de laatste maanden is mijn libido ook verzwakt halve erectie, vroegtijdig klaarkomen en ik ervaar er ook geen plezier meer in. Kan ik de trip terug oproepen en aantonen dat er geen gevaar is/was. Depersonalisatie is hier wel de term denk ik. Fijne feesten. Groeten

  Lees het antwoord...
 • Datum: 22 december 2017

  Vraag:
  Hallo,

  2 Maanden geleden heb ik tijdens een techno feest xtc ingenomen. Dit heb ik 2 keer eerder gedaan en toen ging alles goed. Tijdens dit feestje heb ik 2,5 pil ingenomen, wel in kwartjes over het hele feest heen, ongeveer een kwartje per 3 kwartier/uur. Daarnaast moet ik er bij vertellen dat ik ook wat biertjes heb gedronken. Tussendoor heb ik ook water/cola gedronken, niet extreem veel naar mijn gevoel.

  Het feest en gevoel was een stuk minder dan normaal. Voor de rest ben ik niet heel erg bad gegaan heb ik het idee. Wel heb ik heel licht gehallicuneerd op de terug weg.

  Thuis heb ik bijna niet geslapen en de volgende dag kon ik ook niet goed slapen.

  Na dit weekend had ik een week lang schokjes in mijn hoofd. Deze zijn weggegaan. Vervolgens heb ik nu anderhalve maand last van schrikken/schok in mijn hoofd wanneer ik moe ben of ontspan en een kraakgeluid hoor. Dit kan een deur of de tv bijvoorbeeld zijn.

  Afgelopen week is dit iets minder geworden. De laatste week(nu) ben ik erg angstig. Ik heb het gevoel dat mijn hart uit kan vallen als ik ga slapen, voel adrenaline opkomen en ben overdag ook angstig/licht in mijn hoofd. De laatste week kwam wel na een flink avondje stappen met alcohol moet ik er bij vermelden.

  Kan het zijn dat ik blijvende hersenschade heb opgelopen? Of een angststoornis heb aangewakkerd? Of maak ik mezelf gek? Ik weet het even niet meer en ben al 2 maanden verder. De huisarts kan er ook niet veel mee.

  Lees het antwoord...
 • Datum: 8 december 2017

  Vraag:
  Beste drugsinfoteam,

  Van mijn 16e tot 17e heb ik redelijk frequent geblowd, c.a. 4 keer in de week. Ik heb add en had toendestijds het gevoel dat dit mijn gedachtes tot rust bracht.
  Op mijn 17e kwam ik erachter dat wanneer je psy hoss gevoelig bent beter niet kunt blowen. Nu nam ik dat erg serieus, aangezien schizofrenie en psychoses in mijn familie voorkomen.
  Sindsdien ben ik gestopt met regelmatig te blowen. Echter heb ik sindsdien last van milde paniekaanvallen. Dit komt volgens de psycholoog door te veel prikkels ivm add.
  Nu, 2 jaar later, heb ik soms nog de behoefte een jointje te roken. Dit doe ik nu hooguit een keer in de maand, in een vertrouwde omgeving met mijn vriend. Hier geniet ik erg van, omdat ik zo toch af en toe de ervaring krijg.
  Ook kijk ik erg naar hoe ik me die dag voel en wat voor wiet/hasj het is (sativa/indica, thc gehalte, kwaliteit)

  Maar, nu rusten mij een paar vragen:

  1. Is de kans nog steeds even groot op het ontwikkelen van een psychose wanneer ik af en toe een jointje rook?

  2. Zijn er wietsoorten die minder psycho-actief zijn (hoog cbd gehalte) die dan ook minder risico op psychoses veroorzaken hebben?

  3. Maakt het uberhaupt uit wat voor wiet je rookt, of is het echt een absolute no-go als er psychische stoornissen in je familie voorkomen?

  Alvast heel erg bedankt!


  Lees het antwoord...
 • Datum: 5 december 2017

  Vraag:
  Vijf dagen geleden heb ik xtc gebruikt op een festival. Dit waren twee pillen (uiltjes). Ik heb al wel vaker gebruikt, maar tot dan toe nog nooit meer dan één pil. Nu heb ik sinds de afgelopen keer lichte hardkloppingen (omgeveer elke minuut of vaker) en dan lichte schokjes door mijn lichaam. Ook word ik heel snel duizelig. Ik was na het festival enorm uitgeput (waar ik zeker niet verbaasd over ben) en ik begrijp dat ik daarvan moet herstellen. Ik vraag me nu alleen het volgende af: zijn deze fysieke verschijnselen normaal en gaan ze weer over als ik gezond eet en uitrust?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 24 november 2017

  Vraag:
  Hi,

  Ik ben een meisje van 20 jaar en ik ben nogal ten einde raad, omdat ik gewoon echt niet weet wat ik met mijn klachten aan moet. Hieronder mijn verhaal:
  Voordat mijn klachten ontstonden is het volgende gebeurd: na een leuk feestje waar ik lekker had doorgehaald had ik 1/2 xtc pil gebruikt in combinatie met een paar likjes mdma. Die nacht sliep ik denk ik pakweg vier uurtjes. De dag erna moest ik werken ne toen ik thuis kwam van mijn werk voelde ik me raar. Het leek of ik geen rust kon vinden en raakte in paniek. Ik dacht dat ik dood ging. Dit gebeurde in juli. Hierna ging het echter bergafwaarts. De daaropvolgende dagen was ik duizelig, kon niet rustig zitten en dacht dat ik problemen had met mijn hart. Ik voelde steken op mijnnborst had hartkloppingen en ik dacht echt letterlijk dat ik gek werd. Naar de dokter dus. Die zij dat er niks mis was en dat ik gewoon lekker op vakantie moest Goran. Dus zodoende. Op vakantie konik de gedachte dat er iets mis was met mijn hart echter niet uitzetten, dit ook door onrustige gevoelens die ik had, ik durfde geen alcohol te drinken, had vaak hoofdpijn en was dan ook misselijk. Toen ik terug kwam van vakantie kreeg ik de eerste spiertrekkingen, dat was eind juli. Vervolgens op tweede vakantie gegaan, daar had ik last van spiertrekkingen was het idee van dat er iets mis was met mijn hart eigenlijk weg omdat de huisarts me gerust had gesteld. Op vakantie had ik af en toe een dichtgeknepen keel en veel spiertrekkingen. Ook merkte ik daar voor het eerst de knakjes in mijn oren op. Nu heb ik nog steeds klachten sinds terug komt van vakantie: dichtgeknepen keel en vaak misselijk en dus die spiertrekkingen (ook in tong). Maar sinds twee maanden is de misselijkheid continue aanwezig (september/oktober). Deze misselijkheid is in combinatie met soms het gevoel van een dichtgeknepen keel, dit is vaak wanneer de misselijkheid wat minder is. Daarnaast heb ik sinds drie maanden last van spiertrillingen en zenuwtrekjes in mijn gezicht. De spiertrekkingen zijn voelbaar over mijn hele lichaam en ook zichtbaar (ook in mijn tong).
  Daarnaast heb ik een soort klikjes/knakjes in mijn oren als ik slik. Ik kan her geluidje maken door een soort van druk te zetten op mijn oren.
  Ik kan dan een knetterend geluid horen. Al deze klachten zijn begonnen na het gebruiken van xtc. Ik heb over een periode van vier weken drie keer 1/4 tot 1/2 pil gebruikt. Zou dit een gevolg kunnen zijn van het gebruik van xtc?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 22 november 2017

  Vraag:
  Ik ben een jongen van 17j. Laatst had ik een paddo trip doorstaan en dit was een nachtmerrie. Ik ervaarde mijn lichaam anders en had een uittreding. Ik had ook constant een verstikkingsgevoel. Een aantal maanden later dus vorige week rookte ik een jointje genaamd white en dan nog iets...Hierdoor kreeg ik terug de bad trip van paddo's?! Dit is nu nog steeds zo bijna 29 dagen na de trip! Ook heb ik last van wat rare oogklachten en slapeloosheid + mijn libido is opeens niets meer? Heb ik door de drugs schade aan mijn lichaam gebracht? Mijn vrienden stellen voor om een hoge cbd/lage thc joint te roken om de bad trip te kunnen verwerken is dit wel aan te raden? Het lijkt te helpen bij angststoornissen. Misschien kan ik eens tot bij jullie komen ik woon in Esbeek dus afstand valt mee. Grt

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 november 2017

  Vraag:
  Beste Drugsinfoteam,

  Ik heb al 8 maanden last van HPPD als gevolg van paniekaanvallen na een grote overdosering MDMA.

  top op heden beheerst dit probleem mijn leven.

  Nu is mijn grootste ergernis de tinnitus wat ik bij de HPPD kreeg,
  Als de HPPD herstelt gaat de tinnitus dan ook weer over? op internet lees ik dat tinnitus wat langer dan een jaar aanwezig is als permanent wordt beschouwd.

  Mvg Anton

  Lees het antwoord...
 • Datum: 17 november 2017

  Vraag:
  Hallo, Na een 2 jaren flashbacks van een bad trip heb ik redelijk wat onderzoek erop zitten. Symptomen : Depersonalisatie,Derealisatie,hppd, mogelijk PTSS,ED.
  MDMA behandeling is bekender aan het worden in de psychiatrische wereld. Graag de therapeutische dosis. Ik hou u op de hoogte van het resultaat. Groet Neuro/research DT-MT

  Lees het antwoord...
 • Datum: 8 november 2017

  Vraag:
  Bedankt voor het delen van je ervaring. Op basis van je postcode ga ik er vanuit dat je uit België komt. Je bent niet de enige met dit soort klachten na het gebruik van drugs zoals cannabis en XTC. Wij zien dit soort klachten vaker na drugsgebruik, of na een bad trip. Wij hebben er in Nederland regelmatig mee te maken bij het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Als je langer dan drie maanden met dit soort klachten rondloopt raden wij aan om hulp te zoeken bijvoorbeeld bij een huisarts jou in de buurt.

  Je hebt ook pillen met PMMA geslikt schrijf je. Weet je zeker dat er PMMA inzat? Waren deze pillen getest? PMMA is een vervuiling in XTC die maar heel zelden voor komt. Het is een XTC-achtige stof die bovendien ernstige acute risico's kan geven zoals serotoninesyndroom en oververhitting. Hoe dan ook schrijf je dat je na 6 pillen met PMMA 'slecht gekomen bent'. Of er dan XTC inzat of PMMA maakt niet uit. Een bad trip van XTC (of PMMA) kan deze restklachten die jij nu hebt triggeren: angst en derealisatie.

  Ik zal je proberen uit te leggen wat er volgens mij aan de hand is. Begrip van je klachten is namelijk de eerste en belangrijke stap naar volledig herstel. Na acceptatie van de klachten en het vinden van geestelijke en lichamelijke rust gaan de klachten na verloop van tijd helemaal voorbij.

  Waar je last van hebt is een overprikkeld angstcentrum in de hersenen: de amygdala. Dit is ontstaan tijdens en na het drugsgebruik. Mogelijk was er al sprake van een bepaalde persoonlijke gevoeligheid vooraf. De drugs hebben uiteindelijk deze klachten getriggerd door te zorgen voor een disbalans in de hoeveelheid neurotransmitters serotonine, dopamine, en noradrenaline. Dit kan zich herstellen.

  Hierdoor ben je nu gevoeliger geworden voor angst en klachten zoals: derealisatie en paniekaanvallen. Eventueel herken je ook zaken als: onverwacht schrikken, hartkloppingen, adrenaline rushes, gevoeligheid voor geluid, gevoeligheid voor alcohol, drugs en koffie. Spannende ervaringen, negatieve gedachten, zijn allemaal zaken die, veel sneller dan normaal, een trigger kunnen zijn naar meer angst (en klachten zoals paniekaanvallen). Je maakt je zorgen over je gezondheid. Hierdoor kun je in een soort vicieuze cirkel terecht komen:

  Je merkt bepaalde dingen aan je lichaam of geest die je normaal niet hebt ->
  Je maakt je zorgen (jij schrijft 'bang voor de dood' )->
  Je hersenen reageren heftiger op de 'angst' ->
  Je krijgt weer heftigere klachten (waardoor je weer bij 1 komt)
  Ik wil je deze tips meegeven:

  Probeer juist die dingen te doen die je lichaam en geest rust geven. Ga van het internet af. Stop sowieso met Googlen of het lezen van fora. Je schiet er niks mee op en het belemmert vooral je herstel.

  Je bent nu al 7 maanden gestopt met drugs en hebt nog steeds klachten. Dit is al een lange periode. Ook ervaar je trek in XTC. Daarom raad ik je aan om met je verhaal toch terug naar de huisarts te stappen. Ik raad je aan om dit antwoord uit te printen en mee te nemen. De huisarts kan indien nodig met ons overleggen om samen te kijken naar een plan voor herstel. De focus van een eventuele behandeling moet liggen op het vinden van ontspanning. Er zijn diverse mogelijkheden zoals: ontspanningsoefeningen, mindfullness, eventuele kalmerende medicatie of supplementen, sport, yoga of haptonomie. De kunst is om uit te vinden wat voor jou werkt. De huisarts kan je daar ook bij adviseren. Wij hebben ook achtergrondinformatie en behandeladviezen voor de huisarts om jou mee te helpen.

  Je hebt nog steeds trek in XTC. Dit is een risico voor jouw toekomst. Houd er rekening mee dat toekomstig drugsgebruik de klachten nog heftiger kan laten worden, of kan laten terugkeren. Vermijd deze dus. Omdat je trek hebt in XTC zou je het beste ook aandacht moeten hebben in het voorkomen van toekomstige drugsgebruik. Een behandeling bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt kan jou technieken aanleren hoe je trek in XTC kunt verminderen, zodat je uiteindelijk weer 100% gezond kunt worden!

  Succes met het herstel! En heb je vragen kun je altijd nog een vraag stellen of contact met ons opnemen.

  Mvg,


  Welke drugs Zouk dan wel kunnen gebruiken ?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 27 oktober 2017

  Vraag:
  Hallo,

  Vorige week was het weer ADE! En samen mer mijn vriend heb ik genoten van twee avonden feest. Op donderdag/vrijdag nacht en zaterdag overdag. Nu is het de woensdag erna en hebben we beide wat last van hartkloppingen. Icm schoolstress en werkstress. Mij lijkt het dst dat gewoon over gaat maar ik wil het toch even zeker weten.
  Bij mij was het vooral maandag/dinsdag heel erg, maar nu alweer minder. Bij mijn vriend is het nog wel wat meer.
  Zijn er nog tips. Dingen die we vooral wel en niet kunnen doen??

  Alvast bedankt,
  Groetjes,

  Lees het antwoord...
Pagina:   123456 van 15