Lees een antwoord

Als je een vraag hebt, en je zoekt het antwoord, zet je code of zoekwoord dan in het zoekvak hieronder en klik je op zoek.
Als je een vraag wilt stellen, klik dan hier

Kies een categorie: Met het zoekwoord:
Pagina:   12345678 van 1911
 • Datum: 14 november 2017

  Vraag:
  Haallo, morgen ga ik naar een festival en ben van plan speed of xtc te gebruiken.
  Sinds zondag kreeg ik de eerste klachten van een blaasontsteking, ben ik naar de dokter gegaan en sinds dinsdag aan de antibiotica (nitrofurantoïne) nu gaat het sinds wornsdag al beterheb bijna geen klachten meer en voel me gewoon goed.

  Toch vraag ik me af of ik door drugsgebruik weer last ga krijgen van blaasontsteking, doordat mijn antibiotica dan niet meer werkt?

  Ik wacht even af op jullie antwoord.
  Groetjes sofie

  Lees het antwoord...
 • Datum: 13 november 2017

  Vraag:
  Beste vraagbeantwoorders,

  Ik ben de laatste tijd overbelast. Ik slaap heel erg veel en ik kan alleen maar huilen. Dit heeft zeker met school te maken, maar ik vroeg me af of het ook met xtc te maken kan hebben. Ik heb 3 maanden geleden een keer xtc gebruikt. 1 en een kwart pil van volgens mij 220 mg. Ik heb toen wel last gehad van een dipje maar kon daarna weer vrolijk door met mn leventje. Dit overbelaste gevoel is van de laatste weken. Zou dit met mijn xtc gebruik te maken kunnen hebben? Of staat dit daar los van. Want dit vind ik fijn om te weten i.v.m. of ik het een volgende keer weer kan gebruiken of dat dat niet verstandig meer is.

  Groetjesss

  Lees het antwoord...
 • Datum: 10 november 2017

  Vraag:
  Mijn moeder (76 jaar) heeft parkison, sinds een maand of 3 is zij begonnen met THC druppels, na het innemen van 2 druppels verdween het trillen, dus wij helemaal euforisch.

  Nu sinds een maand word de parkison erger.

  Mijn moeder slikt ook slaappillen en antidepresiva.

  Door de THC druppels is haar bloeddruk gezakt, dus ook een bloeddruk verdunner minder per dag.

  Nu is ze van de week gestopt met de slaappillen omdat wij merkten dat ze hallucineerde.

  Voor het slapen gaan neemt ze nu 4 druppels en ze slaapt redelijk. Maar heb het idee dat ze depressiever word.
  dus mijn vraag is kan het zijn dat de anti depresiva en druppels niet samen gaan.

  Ze neemt s morgen 2 druppels thc, s middags ook en voor het slapen gaan 4 druppels.

  Wij vinden het moeilijk om terug te vinden wat nu een goede dossis zou zijn.

  Lees het antwoord...
 • Datum: 10 november 2017

  Vraag:
  Ben sinds 6 weken gestopt met morfine heb nog steeds last vooral diarree en trillinen spiertrekkingen wanneer is di weg

  Lees het antwoord...
 • Datum: 10 november 2017

  Vraag:
  Beste meneer/mevrouw,

  Op 5 augustus dit jaar had ik met een vriend samen truffels gedaan. We konden alleen nog maar 10 gram krijgen, dus 5 gram voor ieder. Na het eten van de truffels (rond 8 uur) hadden we eigenlijk heel de avond niks gevoeld. We waren een beetje teleurgesteld hierdoor, omdat we er wel wat van verwacht hadden. Aan het eind van de avond dronken we wat zoete fruitsap omdat dit het effect nog zou minderen en rond half 12 ging mijn vriend naar huis en bleef ik alleen. Om de teleurstelling te verwerken rookte ik nog een jointje en wilde ik daarna naar bed gaan. Echter belandde ik na verloop van tijd in een soort trance waar ik ineens uit schoot. Mijn hart ging tekeer en ik dacht dat dit een hartaanval was. Ik heb ongeveer een half uur lang geprobeerd mezelf tot rust te manen maar dat lukte maar niet. Uiteindelijk heb ik de ambulance gebeld om de bevestiging te krijgen dat er eigenlijk niks aan de hand is.
  Ik was erg geschrokken van deze ervaring, maar een tijdje erna dacht ik dat ik er wel weer overheen was. Echter, half oktober moest ik op sollicitatie gesprek komen. Voor en tijdens dit gesprek was ik erg onrustig maar ik kon niet begrijpen hoe dit kon omdat ik hier normaal geen last van heb. In de avond kreeg ik zelfs een paniekaanval in een restaurant (onrustig gevoel in lichaam, gedachtes van hartaanval, zweethanden, etc.) Enkele dagen daarna is het nogmaals gebeurd en vandaar dat ik naar de huisarts ben geweest. Deze heeft me doorgestuurd naar een GGZ professional om ermee aan de slag te gaan. Met haar doorloop ik nu een module om ermee aan de slag te gaan.
  Hoewel ik deze ervaring ook kort aan haar heb verteld, heeft zij niet direct de link gelegd tussen mijn bad trip en de uiteindelijke paniek aanvallen. Zou u mij kunnen vertellen of dat mogelijk de directe aanleiding is voor mijn paniek problemen? Momenteel kan ik goed leven met de symptomen, de ene dag is slechter dan de andere. De symptomen bestaan vooral uit spanningen in mijn lichaam (hartkloppingen, zweethanden), piekergedachtes (vooral over het krijgen van een hartaanval of dat een bekende van me iets overkomt), concentratieproblemen en soms depersonalisatie/derealisatie. Graag zou ik ook willen weten of het normaal is dat dit na verloop van tijd (momenteel ongeveer een maand last van klachten) weer weg zal gaan. Ik heb hiervoor nooit last gehad van psychische problemen en is in mijn familie ook niet bekend.
  Bij voorbaat dank.

  Lees het antwoord...
 • Datum: 9 november 2017

  Vraag:
  bevat een pil dexamfetamine dezelfde soort amfetamine als gewoonlijke speed?

  ik bedoel als ik moet plasse voor een test van amfetamines en enkel dexamfetaminepillekes neem zal ik dan negatief of positief krijgen?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 9 november 2017

  Vraag:
  Hallo,

  Hebben jullie informatie over de lichamelijke en psychische werkingen en bijwerkingen van phenibut? Dit is legaal te krijgen maar een extreem potent middel.

  Lees het antwoord...
 • Datum: 9 november 2017

  Vraag:
  Ik krijg opeens urine controles van de groep ik gebruik regelmatig xtc helpt citroen sap
  Zodat er niks valt op te merken

  Lees het antwoord...
 • Datum: 8 november 2017

  Vraag:
  Bedankt voor het delen van je ervaring. Op basis van je postcode ga ik er vanuit dat je uit België komt. Je bent niet de enige met dit soort klachten na het gebruik van drugs zoals cannabis en XTC. Wij zien dit soort klachten vaker na drugsgebruik, of na een bad trip. Wij hebben er in Nederland regelmatig mee te maken bij het Landelijk Medisch Spreekuur Partydrugs. Als je langer dan drie maanden met dit soort klachten rondloopt raden wij aan om hulp te zoeken bijvoorbeeld bij een huisarts jou in de buurt.

  Je hebt ook pillen met PMMA geslikt schrijf je. Weet je zeker dat er PMMA inzat? Waren deze pillen getest? PMMA is een vervuiling in XTC die maar heel zelden voor komt. Het is een XTC-achtige stof die bovendien ernstige acute risico's kan geven zoals serotoninesyndroom en oververhitting. Hoe dan ook schrijf je dat je na 6 pillen met PMMA 'slecht gekomen bent'. Of er dan XTC inzat of PMMA maakt niet uit. Een bad trip van XTC (of PMMA) kan deze restklachten die jij nu hebt triggeren: angst en derealisatie.

  Ik zal je proberen uit te leggen wat er volgens mij aan de hand is. Begrip van je klachten is namelijk de eerste en belangrijke stap naar volledig herstel. Na acceptatie van de klachten en het vinden van geestelijke en lichamelijke rust gaan de klachten na verloop van tijd helemaal voorbij.

  Waar je last van hebt is een overprikkeld angstcentrum in de hersenen: de amygdala. Dit is ontstaan tijdens en na het drugsgebruik. Mogelijk was er al sprake van een bepaalde persoonlijke gevoeligheid vooraf. De drugs hebben uiteindelijk deze klachten getriggerd door te zorgen voor een disbalans in de hoeveelheid neurotransmitters serotonine, dopamine, en noradrenaline. Dit kan zich herstellen.

  Hierdoor ben je nu gevoeliger geworden voor angst en klachten zoals: derealisatie en paniekaanvallen. Eventueel herken je ook zaken als: onverwacht schrikken, hartkloppingen, adrenaline rushes, gevoeligheid voor geluid, gevoeligheid voor alcohol, drugs en koffie. Spannende ervaringen, negatieve gedachten, zijn allemaal zaken die, veel sneller dan normaal, een trigger kunnen zijn naar meer angst (en klachten zoals paniekaanvallen). Je maakt je zorgen over je gezondheid. Hierdoor kun je in een soort vicieuze cirkel terecht komen:

  Je merkt bepaalde dingen aan je lichaam of geest die je normaal niet hebt ->
  Je maakt je zorgen (jij schrijft 'bang voor de dood' )->
  Je hersenen reageren heftiger op de 'angst' ->
  Je krijgt weer heftigere klachten (waardoor je weer bij 1 komt)
  Ik wil je deze tips meegeven:

  Probeer juist die dingen te doen die je lichaam en geest rust geven. Ga van het internet af. Stop sowieso met Googlen of het lezen van fora. Je schiet er niks mee op en het belemmert vooral je herstel.

  Je bent nu al 7 maanden gestopt met drugs en hebt nog steeds klachten. Dit is al een lange periode. Ook ervaar je trek in XTC. Daarom raad ik je aan om met je verhaal toch terug naar de huisarts te stappen. Ik raad je aan om dit antwoord uit te printen en mee te nemen. De huisarts kan indien nodig met ons overleggen om samen te kijken naar een plan voor herstel. De focus van een eventuele behandeling moet liggen op het vinden van ontspanning. Er zijn diverse mogelijkheden zoals: ontspanningsoefeningen, mindfullness, eventuele kalmerende medicatie of supplementen, sport, yoga of haptonomie. De kunst is om uit te vinden wat voor jou werkt. De huisarts kan je daar ook bij adviseren. Wij hebben ook achtergrondinformatie en behandeladviezen voor de huisarts om jou mee te helpen.

  Je hebt nog steeds trek in XTC. Dit is een risico voor jouw toekomst. Houd er rekening mee dat toekomstig drugsgebruik de klachten nog heftiger kan laten worden, of kan laten terugkeren. Vermijd deze dus. Omdat je trek hebt in XTC zou je het beste ook aandacht moeten hebben in het voorkomen van toekomstige drugsgebruik. Een behandeling bij een instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt kan jou technieken aanleren hoe je trek in XTC kunt verminderen, zodat je uiteindelijk weer 100% gezond kunt worden!

  Succes met het herstel! En heb je vragen kun je altijd nog een vraag stellen of contact met ons opnemen.

  Mvg,


  Welke drugs Zouk dan wel kunnen gebruiken ?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 8 november 2017

  Vraag:
  Hallo allemaal,

  Ik gebruik regelmatig tijdens een avondje stappen wel eens wat coke.
  Ik moet nu voor mijn werk een haaranalyse laten doen.
  Ben vrij zeker dat coke terug te vinden is in haar bij zo’n haaranalyse.

  Mijn vraag is tot hoelang aantoonbaar en hoe precies zo’n test nu eigenlijk is?
  En zijn er middelen die niet aantoonbaar zijn in haar ?

  Tnx

  Lees het antwoord...
Pagina:   12345678 van 1911