Lees een antwoord

Als je een vraag hebt, en je zoekt het antwoord, zet je code of zoekwoord dan in het zoekvak hieronder en klik je op zoek.
Als je een vraag wilt stellen, klik dan hier

Kies een categorie: Met het zoekwoord:
Pagina:   234567891011 van 1911
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Beste,

  Ik heb een vraag over het gebruik van verschillende drugs in een zeer korte periode.
  ADE komt er aan en er zijn dus weer genoeg feesten. In 5 dagen tijd gaat een vriend van mij naar 3 feesten en op elk feest is hij van plan te gebruiken. Op het eerste feest wilt hij 4-FA gebruiken (nog eventueel bijpakken XTC). Op het tweede feest SPEED. En tot slot op het derde feest XTC. Ik vroeg mij af wat hier van de risico's zijn? en/of dit levensbedreigende situaties kan opleveren? Heb geen zin in een overleden vriend. Ik zou het hem graag willen afraden, maar heb hiervoor wel sterke argumenten nodig (i.v.m. overtuigen) wanneer dit levensbedreigend zou zijn hoor ik het graag!

  Alvast bedankt voor de moeite.

  Vriendelijke groet,  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  wat is de geschiedenis van drugs?

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Voor mijn PWS zou ik graag willen weten hoe ik RC'S het best kan onder verdelen in categorieën, ik zat zelf te denken aan de volgende indeling Fenylethylamine
  amfetamine
  cathinonen
  tryptaminen
  Piperazinen

  maar ik zou echt niet weten welke middelen ik waar zou moeten plaatsen. Voor zover ik weet is amfetamine een voorbeeld van een fenylethylamine, maar ik zou er toch graag dieper op ingaan omdat de amfetamines opzich al een grote groep zijn. Als het kan zou ik graag ook een korte uitleg krijgen over elke categorie. Ik hoop dat de vraag zo duidelijk genoeg is. Alvast bedankt

  met vriendelijke groet,

  Romy

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Vorig jaar ben ik met 2 vriendinnen op vakantie geweest. De laatste avond van onze vakantie wilde ik en 1 van me vriendinnen nog uit gaan, dus zijn we naar een club gegaan waar veel Duitsers en Italianen waren (puur omdat er techno avond was) Mijn vriendin had toen een scharrel dus die was ik de hele avond kwijt. Ik zelf had 2 Duitse jongens ontmoet die erg vriendelijk waren. We hebben de hele avond op de techno muziek gedanst en een drankje gehad (die een van die Duitse jongens had gehaald) Het ging de hele tijd goed met me, ik zat helemaal in de techno muziek tot de jongens naar buiten wilde voor wat lucht. Ik stemde toe omdat ik dacht dat we gewoon naar het dakterras gingen maar ze namen me mee naar buiten omdat ze naar het strand wilde. Ik maakte ze duidelijk dat ik dat niet wilde omdat mijn vriendin nog gewoon in de club was, ze drongen aan dat ik mee ging en me vriendin kon ons wel gewoon op het strand vinden. Gelukkig belde op dat moment net me vriendin om te vragen waar ik was, nadat ik de jongens had uitgelekt dat me vriendin echt ongerust was dus dat ik terug moest namen ze afscheid van me.
  Vervolgens ben ik bij de vrienden van mijn vriendin haar scharrel gaan zitten waar ze zelf ook bij was, en heb ik van ze 2 Bacardi shotjes gekregen, uit een fles waar ik gewoon bij zat. Ik heb nog een beetje gedanst, maar op een gegeven moment begon ik slapjes te worden en had ik er geen zin meer in. We zijn naar huis gegaan maar onderweg naar huis, werden me benen als maar slapper, me spraak werd slechter en ik begon te braken. Ik voelde me anders dan dat ik me zou moeten voelen (anders dan dronken) en wist dat dit niet goed was. Ik bleef maar schreeuwen dat ik naar het ziekenhuis moest of een ambulance nodig had maar niemand luisterde. En hierna ben ik alles kwijt geraakt van wat er gebeurd was. Ik scheen heel erg geschreeuwd en gehuil te hebben en ben vervolgens knock out gegaan. De ambulance moest komen en kregen me niet meer wakker dus ben met sirene en al naar het ziekenhuis gebracht, daar hebben ze me infuus gegeven en een paar uur later werd ik wakker. Ik weet dat ik een kwartier dubbel heb gezien, alles was heel vaag en draaide en kwam maar half bij me binnen. Het rare is dat ik alles van de avond nog weet tot een punt dat ik naar huis liep en ineens in elkaar zakte.
  Het ziekenhuis heeft bloed geprikt en ik moest in een potje plassen, maar ik heb een half uur gewacht maar ik hoefde echt niet dus ben ik terug naar mijn appartement gegaan. Achteraf gezien baal ik heel erg dat ik niet in dat potje heb geplast omdat ik veel te horen heb gekregen dat het GHB had kunnen zijn. Nu gaan allemaal verhalen rond over het meisje dat zich 'coma' heeft gezopen, terwijl ik zelf weet dat ik maar 4 drankje over de hele avond verspreid heb gedronken. Ik zit er zelf best wel mee omdat ik eigenlijk antwoord wil op mijn vraag wat er met me gebeurd had kunnen zijn qua drank of drugs, en aangezien jullie hier veel over weten hoop ik dat jullie mij meer kunnen vertellen over wat het had kunnen zijn.

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Hallo,

  Ik heb enkele vragen ivm cocaine gebruik,verslaving, karakter/brein veranderingen

  Ik heb sinds 4 maanden een cocaine probleem, dit is zeer plots en onverwacht ontwikkeld.
  Ik gebruik sinds deze periode wekelijks 1tot 2 gram. Soms valt het voor dat ik een week niet gebruik.


  3-4 jaar geleden heb ik deze drugs voor het eerst gebruikt. Ik gebruikte het ongv 3-4 keer per jaar minder als 1 gram en telkens me lange pauzes er tussen omdat ik na gebruik een enorme afkeer had. Nu heb ik het 4 maanden geleden 3 weekends achter elkaar gebruikt en heb ik sindsdien een probleem. Weet u hoe het komt dat ik het jaren erg in de hand had. En na een paar weekends achter elkaar niet meer?

  Verder vroeg ik me af of er na deze 4 maanden van wekelijks gebruik al veranderingen in de hersenen zijn gebeurd. Zo ja verdwijnen deze weer na stoppen met gebruik? Zijn er symptomen die wijzen naar deze veranderingen? Wat houden deze veranderingen in?


  Er is ook tweemaal voor gevallen dat ik van 18.00 tot de volgende 21 uur heb gebruikt zonder te slapen, en zeer weinig gegeten te hebben. Welke risico’s heeft dit met zich mee gebracht en zou dit blijvende schade hebben aan gericht?
  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  hoeveel mensen gaan er per jaar dood aan drugs

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Ik wil graag intern worden opgenomen in een afkickkliniek aangezien ik zwaar cokeverslaafd ben maar hoe zit dit met mijn studie ? Geeft school mij hier toestemming voor en mag ik nadat ik klaar ben weer gewoon de lessen volgen met dezelfde klas waar ik nu in zit? Of moet ik een tussenjaar nemen? Ik word al geholpen met gesprekken door iemand van iriszorg alleen helpt dit niet.. ik ben zwaar erban een interne opname in een afkickkliniek mij wel zou helpen alleen zou ik het zonde vinden om een jaar o.nieuw te doen ( nieuwe studie) (eerste jaar) en hoe zit dit met het geld en studiefinanciering loopt dat gewoon door of ? Verders ben ik 19 jaar en wil graag wat maken van me leven.

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Hallo
  Ik ben nu ongesteld maar willen druks gebruiken stopt dan mijn ongesteld zijn dan

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Ik heb gistere lachgas gedaan maar ik heb nu soortvan tintelingen in me voeten en me handen en het gaat niet weg ik ben ook ligt soms ligt in me hooft

  Lees het antwoord...
 • Datum: 20 oktober 2017

  Vraag:
  Mijn vorig bericht was nummer 4727, sorry voor geen komma's en hoofdletters. Ik was toen nog zeer slecht. Ik ben al veel beter geen depersonalisatie of paniek. ik heb wel nog vaak slecht gevoel niet echt paniek achtig maar zo of ik teveel nadenk. Ik voel me dan zo ja een zeer rot gevoel.
  Wel heb ik nog last van emotieloos ik ben wel sociaal enso maar als ik thuis ben zo emotieloos zoals vroeger luisterde ik muziek en werd daar gelukkig van of verdrietig nu is alles zo neutraal. Soms last met ademhalen ik adem wel maar het voelt of ik geen zuurstof krijg wat ook wel al zwaar vermindert ,si buiten als ik erover nadenk. Geen depressie meer ook denk ik. Dankje voor het antwoord. Ik denk nu gewoon veel meer na als vroeger en maakt me
  soms angstig ben dinsdag 1maand clean. Maar het is al veel beter dus ben positief erover.

  Lees het antwoord...
Pagina:   234567891011 van 1911