Lees een antwoord

Cannabis en pijnstillers: Tramadol

Hallo

Ik heb al lang zware rug klachten en ik heb 2 kunststof tussenwervelschijven.

Ik slik ondertussen al 12 jaar tramadol, de maximale dosering 400 mg per dag. Voorheen 8 keer 50 mg per 2 slikte ik die en de laatste jaren 2 keer per dag 200 mg retard.

De laatste 2 jaar rook ik voor het slapen gaan een jointje, 4 a 5 hijsjes en dan voel ik mezelf wel wat fijner/ lekkerder wat meer ontspanning in mijn lichaam. totaal ongeveer 5 voorgedraaide joints per maand.

Is dit een slechte combinatie of kan het niet heel veel kwaad?
Ben er niet mee naar mijn huisarts geweest, vind het vervelend om aan te geven dat ik wel eens wat rook er zijn maar weinig mensen van op de hoogte en dat vind ik prima zo.

Voor mezelf lijkt het een goede combi maar wil graag weten of u er andere ideeën over heeft.

Alvast bedankt voor u antwoord

Met vriendelijke groet ikke


Antwoord van Drugsinfoteam.nl

Je code was: tramajoint

Beste vraagsteller,

Ik voorzie in deze lage frequentie geen grote risico's van de combinatie. Je kan het nog op 1 x per week gaan zetten voor de zekerheid. Je schrijft ontspanning, wat waarschijnlijk ook wat pijnverlaging geeft, of ervaar je echt ook extra pijnstilling? Het schijnt dat een bestanddeel van cannabis, (er zijn er veel), genaamd CBN, de meeste pijnstilling geeft. De THC geeft de euforie en ontspanning. Als je gevoelig bent voor epileptische aanvallen, dan wordt de drempel door de combinatie verlaagd. Check ook de bijwerkingen van Tramadol. Door je lange gebruik heb je die waarschijnlijk niet meer, maar houd er rekening mee. Je kan ook experimenteren met CBD olie en daarna met medicinale cannabis. Als dat aanslaat, kan je Tramadol heel voorzichtig langzaam een stukje afbouwen. In een later noodgeval heb je dan weer wat speling met dit middel. Als je ooit paniek of bad trips kreeg van cannabis dan geeft deze combinatie misschien een licht verhoogd risico. Er is een overlap op serotonine in het brein. Als het altijd goed ging, dan heb je dit risico niet. Zorg goed dat je de sterkte van de cannabis kent.

MVG

Gerard A

drugsarts

 

 

Terug naar het overzicht...