Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik morfine injecties van 10mg per injectie momenteel gebruik ik 12 injecties per dag maar ik wil afbouwen hoe doe ik dit het snelst op een goede manier ik ben zo moe van de hoge dosering ik heb dit voor de pijn van dystrofie als ik in een keer stop hoe lang heb ik dan last van afkicken

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Uw beslissing om te minderen moet allereerst goed genomen worden. Samen met de voorschrijvend arts:

Wat staat u precies tegen? De moeheid? Is dat een bijwerking of bedoelt u dat u er moe van bent, er genoeg van hebt? Hoeveel pijn kunt u trotseren door af te bouwen? Is er besproken om van injecties over te stappen op pillen? 

Afijn als u wilt afbouwen zou ik een plan maken met uw arts of met een specialist op de pijnpoli of met een verslavingsarts. U wilt er in alle opzichten bij gesteund worden.

U maakt een tijdschema van innames per dag . Dan zou u van 12 x per dag naar 11 x per dag kunnen gaan en dat een week aankijken. Daana maar 10 x per dag, met vaste intervallen. Later kunt u ook kiezen voor 5 mg i.p.v. 10 mg, maar dat het langzaam moet gaan staat vast. Het zou zo minstens 4 tot 6 maanden moeten duren. Als u het nog maar kort neemt dan kan het wel sneller.

Veel succes!

Vriendelijke groet,

Gerard A

verslavingsarts

23 augustus 2021
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG