Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste arts, Ik heb afgelopen weekend iets vrij doms gedaan. Ik heb op een feestje zo'n 8 rode wijn op over een tijdsbestek van 6 uur. Eenmaal thuis heb ik ghb tot me genomen, echter te veel. Ik doe dit laatste wel eens (lees paar x per jaar) en dan neem ik het nooit icm alcohol en in deze mate. De hoeveelheid is een flessendop geweest. Normaliter is dit de helft. Ik ben in slaap gevallen dan wel bewusteloos. De volgende dag was ik erg duizelig, had ik hoofdpijn en was ik natuurlijk erg geschrokken van mijn onverantwoorde gedrag. Nu is het 3 dagen geleden en mijn buik zet op en is enorm hard. Het doet af en onderhuids zeer in de zin van kleine stroomschokjes. Ik durf er niet goed mee naar de dokter, omdat ik m'n verhaal niet wil vertellen vanwege schaamte. Ik voel me af en toe naar en duizelig worden, ik raak dan licht in paniek. Mijn buik voelt vol en hard van boven (vlak onder ribben) tot onder (boven schaambeen). Ik heb minimaal ontlasting maar wel eens per dag een beetje. Daarom vind ik het opblazen zo raar. Soms borrelt het iets of komt er lucht vrij via m'n mond. Is het iets waar ik toch echt mee naar de huisarts moet of heeft u een ander advies? Enorm bedankt voor je tijd! Groeten

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Braken en buikpijn zijn bekende verschijnselen van GHB. Opgeblazen buiken nog niet, bij mijn weten. Maar het is niet uitgesloten dat ook de darmbewegingen (peristaltiek) zijn afgenomen door GHB en mogelijke extra door de combinatie met alcohol. Als het pas 3 dagen na het gebruik begon is het wat anders. Waar onder de huid ervaar je de stroomschokjes?

Duizeligheid kan de kater zijn of bij de angstgevoelens horen. Ik denk dat het wel vanzelf zal afzakken, maar je kan voor de zekerheid naar de huisarts gaan en eens kijken of dit past bij IBS: irritable bowel syndrome oftewel spastische darm. 

Met vr grt

Gerard A

drugsarts

 

 

10 januari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG