Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Beste, Er is niet super veel bekend over 2-cb, toch staat er redelijk wat informatie erover bij jullie op de website. Ik heb twee vragen: 1) Ik heb de afgelopen 4 maanden een keer of 5 2-cb gebruikt. Doseringen tussen de 10 a 25mg per keer. In het verleden wel eens stimulerende middelen gebruikt als XTC en 4F. Echter vind ik de schade op langere termijn (en de crash op korte termijn) het niet waard om regelmatig te gebruiken, dus houd ik het bij 1x in het half jaar. Maar neem ik hier een (te) groot risico om er van uit te gaan dat 2-cb niet schadelijk is op lange termijn? Ik heb er zelf nog geen negatieve effecten van gemerkt (behalve 1 ding: zie zometeen vraag 2). Ga alleen wel erg zweten tijdens de trip en ben moe daarna, maar voor de rest geen andere dingen. Hebben jullie wellicht wat advies? Ik ben er niet verslaafd aan, maar vind het gewoon fijn om een drug te hebben die ik af en toe op een feestje kan pakken zonder veel gevolgen, maar neem ik dan te veel risico? 2) Het enige nadelige effect dat ik, en mijn vrienden ook, merken is wat hoofdpijn de dag erna na het opstaan. Is vaak s'avonds weer weg. We drinken/eten genoeg erna. Weten jullie of dit vaker voorkomt bij 2-cb? Ik vind een klein beetje hoofdpijn geen groot probleem maar het moet niet duiden op schade of iets dergelijks. Bedankt alvast voor de antwoorden. (uiteraard snap ik dat drugsgebruik nooit zonder risico is)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Hoofdpijn na 2-CB gebruik komt inderdaad vaker voor. Het is waarschijnlijk niet een teken van schade. Soms komt het ook omdat mensen combineren met alcohol. 

Als je risico's wilt beperken adviseren wij om 2C-B niet vaker dan eens per 2 a 3 maanden te gebruiken. De risico's zitten dan in het geval van 2C-B vooral op korte termijn en niet op lange termijn. Er is sowieso weinig bekend over lange termijnrisico's van 2C-B. Je 2C-B laten testen en verstandig doseren is bij 2C-B vooral van belang omdat de dosering nogal nauw luistert. 25 mg 2C-B is een heel stuk heftiger dan 10 mg. Vooral de bad trip is een bekend risico van (te hoge doseringen) 2C-B. Een heftige bad trip kan leiden tot vervelende angstklachten of derealisatieklachten ook als je weer nuchter bent. Verstandig trippen waarbij aandacht is voor je dosering, voor hoe je je voelt, en voor je (veilige) omgeving staat dus voorop!

Mvg,

Ronald 

19 februari 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG