Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn vriend zit aan de anabolen al een paar jaar. Maar k zie ook dat hij verslaafd is aan speed ook al ontkent hij dat. En dan om als volgt te slapen gebruikt die vaak 2 pillen 20mg themazepan. Ik sta een beetje machteloos, zijn lichaam moet helemaal kapot zijn. Ik kan zelf wel beetje inschatten wat het doet mrt ze lichaam. Maar k hem graag wijzen op dat hij er over een paar jaar miss einde verhaal is. Want wat doet al deze troep precies met het lichaam? Je neemt slaappillen die 8 werken, hij slaapt 3 uur en als volgt neemt ie speed om wakker te worden. Hij eet ook kilo suiker weg per dag. Als ze lichaam is slaap valt neemt ie een zootje suiker. En bij een snoepje zie je ze kop al wakker worden. Dus hij heeft ook nog kans op diabetes. Hoop op een antwoord.. want dit kan niet zo langer.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Jouw vraag is wat deze troep allemaal doet met zijn lichaam. Dat is niet gemakkelijk te beantwoorden. De risico's van anabolen zijn divers. Verder gebruikt hij speed en slaappillen. Hier lees je de risico's van speed. Temazepam is een benzo met een grote verslavingskans. Als je dagelijks Temazepam gebruikt kun je er lichamelijk afhankelijk van raken. Als je niet neemt krijg je ontwenningsverschijnselen. Verder zijn de risico's van combigebruik erg onvoorspelbaar. Op het moment dat je jezelf min of meer wakker snuift met speed, ga je wel een grens over waarbij je de kans loopt in een vicieuze cirkel van gebruik terecht te komen waarbij het ene middel de effecten van een ander middel moet opheffen. 

Je schrijft dat het zo niet langer kan. Het lijkt er dus op dat hij met zijn gebruik ook regelmatig jouw grens overgaat. Op de pagina van Verslaafd Aan Jou vinden partners tips en hulp wat ze moeten doen in dit soort situaties. Dan gaat het bijvoorbeeld over 'de verantwoordelijkheid bij hem neerleggen', 'je eigen grenzen stellen' en 'het gesprek aangaan'. Die site is geschreven over alcohol en drugs, maar die tips zijn eigenlijk ook van toepassing als je partner overmatig anabolen gebruikt en daardoor jouw grenzen overgaat. Bekijk de pagina eens. Misschien kan het helpen als je iemand in je omgeving in vertrouwen neemt over dit probleem. Dat kan een vriend/vriendin zijn maar ook bijvoorbeeld een hulpverlener die je misschien verder kan adviseren.  

Mvg,

Ronald 

25 april 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG