Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben vanaf 15 jaar begonnen met blowen eerst af en toe, ni sinds een jaar best veel ben nu 18 jaar. Mijn sociale vaardigheden zijn aan het weggaan lijkt het wel, en ik word dommer. Als ik zou stoppen met blowen zou dat kunnen terug komen?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Je hebt geblowd in een periode van je leven waar je jezelf eigenlijk sterk zou moeten ontwikkelen. Je sociale vaardigheden zijn daardoor misschien wel wat minder ontwikkeld. Stemmingsklachten of problemen met motivatie kunnen ook verergeren bij regelmatig blowen. Maar er is goed nieuws. Blowen geeft voor zover we weten geen blijvende schade aan je hersenen. Het is meer alsof ze een tijdje lui zijn geweest. Als je stopt met blowen is de kans heel groot dat je weer je hersenen met de volle capaciteit kunt gaan gebruiken. Zeker als je je hersenen traint in bepaalde dingen waar je je nu tekort in voelt. Ook zie je bij dagelijkse blowers die gaan stoppen dat hun motivatie, stemming en energie verbetert! 

De eerste weken of zelfs eerste maanden kunnen wel lastig zijn. Bereid je bijvoorbeeld voor op slaapklachten en bereid je voor op trek in blowen of lastige situaties (zoals met vrienden). Lees deze tips eens door.

Als het je niet zelf lukt om te minderen kun je daarvoor hulp krijgen. Bij jou in de buurt is dat bijvoorbeeld bij Novadic-Kentron

Mvg,

Ronald 

27 april 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG