Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn dochter en vriend hebben waarschijnlijk in Thailand iets in een drankje gekregen. Bij beiden ging tegelijkertijd het licht uit (terwijl het absoluut geen gebruikers zijn) Ze hebben geen idee hoe ze in het hotel gekomen zijn.Daarna is mijn dochter over een muurtje gevallen en in het ziekenhuis gehecht.Weer in Holland is ze in en in moe en kan moeilijk functioneren.Is er een mogelijkheid dat het daardoor kan komen? Hartelijk dank

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Frieda

Beste vraagsteller,

Om u gerust te stellen: onze ervaring leert dat in verreweg de meeste van dit soort gevallen er helemaal geen sprake is van drogering. Dit soort ervaringen zijn heel vaak te verklaren door hele andere zaken zoals overmatig alcoholgebruik, lichamelijk of geestelijke oorzaken of een combinatie van factoren.

Omdat dit soort incidenten door de hoofdrolspelers zelf vaak moeilijk te verklaren zijn, wordt dit soms gezocht in: 'er zal wel iets in mijn drinken zijn gedaan'.

Soms is er ook sprake van het bewust verhullen van de waarheid. Dit kan best vanwege legitieme redenen zijn zoals bijvoorbeeld schaamte of angst voor de gevolgen als de waarheid aan het licht komt.

Dit zegt natuurlijk allemaal niets over deze specifieke situatie van uw dochter + vriend, maar ik vind het wel belangrijk dat u deze achtergrond kent.

Op basis van de informatie die u in ieder geval schrijft ben ik niet overtuigd van (opzettelijke) drogering. Bovendien als het wel zo zou zijn dat beide personen gedrogeerd zijn dan ligt het voor de hand dat bijwerkingen van eventueel drugs- of medicijngebruik inmiddels al verdwenen zijn. Dit is immers sterk gerelateerd aan de tijd dat een middel in het bloed zit. Het lijkt er dus op dat de kans groter is dat er iets anders aan de hand is.

Uw dochter kan in de eerste plaats het beste naar de huisarts gaan en bijvoorbeeld uitgebreid bloed laten onderzoeken. Een virus of bacterie (eventueel in combinatie met persoonlijke of omgevingsfactoren) behoort bijvoorbeeld zeker tot die mogelijkheden. En dat zou ook een heftigere reactie op alcohol kunnen verklaren.

Mvg,

Ronald 

01 mei 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG