Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik kom net van een festival en daar gebeurde iets wat ik normaal gesproken nooit heb. Na een eerste ballonnetje nam ik na een uur weer een ballon. Hierbij begon ik volgens een vriendin heel erg te trillen, alsof ik een epileptische aanval kreeg en heeft me toen geschrokken 'wakker' gemaakt, ik reageerde ongeveer na 2 seconden en voelde zelf niks raars. Ik heb dit hiervoor één keer op een ander feest gehad, nadat ik moe was en weinig had geslapen. Ik las ergens anders dat dit kon duiden op hyperventilatie. Ik doe met regelmaat ballonen maar heb in het verleden wel meer gebruikt, verder gebruik ik ook wel eens andere drugs. Omdat mijn vriendinnetje echt dacht dat het op een aanval leek, en ook omstanders me raar aangekeken maak ik me toch wel een beetje zorgen. Weet iemand of dit een soort epileptische aanval is of dat dit een andere reden heeft? Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 0395

Beste vraagsteller,

Het lichamelijk trillen of ongecoördineerde bewegingen zijn bijwerkingen van lachgas die vaker voorkomen. Het heeft in principe niets te maken met hyperventilatie. Meestal blijft dit beperkt tot kleine schokjes of ongecontroleerde bewegingen. Wat heftiger trillen kan ook voorkomen als de ervaring heftig is en/of als je lichamelijk uitgeput bent. Ik kan me voorstellen dat ongecontroleerde bewegingen er voor een ander heftig uit kan zien als je dat normaal gesproken niet doet. Misschien viel het wel mee, maar het is wel iets om alert op te zijn. Heb je het vaker? Ga dan voor de zekerheid even naar de huisarts. 

Je schrijft wel dat je regelmatig gebruikt. Hoe vaak is dat? Regelmatig lachgas gebruik kan namelijk leiden tot vitamine B12 tekort en kan tot allerlei neurologische stoornissen leiden zoals tintelingen, concentratieproblemen, maar ook spiertrekkingen. Ik zou dan wel verwachten dat je ook klachten hebt tijdens het normaal functioneren.

Mvg,

Ronald 

10 juni 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG