Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik slik sinds 5 maand nu oxazepam en zit nu op 40mg. Nu heb ik binnenkort een paar festivals en ik vroeg me af hoe schadelijk het kan zijn als ik hier een lichte xtc pil bij gebruik. Ik weet de consequenties maar vroeg me af in hoeverre deze levensbedreigend kunnen worden. Het is sowieso eenmalig en ik wil het toch graag een keer weer doen. Alvast bedankt!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 9725

Beste vraagsteller,

Van deze combinatie hoef je geen levensbedreigende risico's te verwachten. De kalmerende middelen die op -pam eindigen dempen vaak de stimulerende effecten van amfetaminen/XTC. Soms, maar dat zou je al hebben gemerkt, wordt iemand juist heel hyper, heel gestimuleerd van oxazepam. Als de dosis te hoog is, kan dat ook gebeuren.   

Daarover: je slikt nu 5 maanden een niet-lage dosering oxazepam. Het is sterk aangeraden om over een afbouwschema te praten met je dokter. Anders wordt het stoppen meestal steeds moeilijker.  Maar hopelijk heb je dat inmiddels al gedaan.

Daarnaast is het belangrijk te kijken naar de reden van de behandeling met oxazepam. XTC verstoort de balans van stoffen in je brein. XTC kan angst, paniek, depressieve klachten en stemmingsstoornissen veroorzaken of verergeren.

Vr groet!

Gerard A

drugsarts

04 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(2 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG