Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo Ik ben momenteel aan het afbouwen met paroxetine; kom van 10mg/dag en zit nu (na een klein jaar) aan 1,3mg/dag (binnen 3 weken 1mg/binnen 6 weken volledig stoppen). Nu is mijn vraag; ik ga zaterdag naar een speciaal feestje en overweeg een half xtc tabletje te nemen. Heb het vroeger een keer of 6 gedaan, maar voelde er nooit iets van behalve dan een mega (chemische) kater de dag erna. Zou dit nu beter kunnen meevallen aangezien ik op een extreem lage dosis paroxetine zit of raden jullie het af & wacht ik beter nog 2 of 3 maanden tot het volledig uit mijn lijf is. Hopelijk kunnen jullie nog antwoorden voor zaterdag. Alvast bedankt! Groetjes

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2510

Beste vraagsteller,

Wat er bekend is over de combinatie van Paroxetine in combinatie met XTC:
- Het effect van MDMA/XTC kan aan de ene kant geringer zijn, omdat de bindingsplaatsen bezet zijn door de SSRI's, de paroxetine. Maar door de lage dosering zal dat weer meevallen.
- Gevaar als je daardoor evt. toch een hogere dosis gaat nemen, is dat je het serotoninesyndroom kan oplopen: een levensbedreigende toestand t.g.v. te hoog serotonine, met verwardheid, insulten en oververhitting.
- In theorie en in zeldzame gevallen in de praktijk, ontstaat het serotoninesyndroom, omdat MDMA en paroxetine elkaar versterken en dus een dubbele serotoninestijging geven. Geringe kans dus hier ook, gezien de lage dosering.
- Het effect van antidepressiva kan verminderen t.g.v. de mogelijke schadelijke effecten van XTC op de hersencellen. De reden dat je paroxetine slikt, angst of depressie waarschijnlijk, kan in geval van schade door XTC, verergeren.

- Als je ontwenningsverschijnselen ervaart van het afbouwen is er ook risico op een ongunstige set van gebruik. Als je niet helemaal fit bent neemt het risico op negatieve effecten zoals een bad trip toe. 

Al met al is gebruik inderdaad af te raden. Ga je toch dit weekend MDMA/XTC gebruiken, houd dan de dosis zo laag mogelijk: 1 à 1,5 mg MDMA per kg lichaamsgewicht. 

Lees hier het overzicht nog eens: https://drugsinfoteam.nl/vraag-antwoord/veelgestelde-vragen/xtc-en-anti-depressiva/

 

Met vriendelijke groet,

Jurjen en Gerard (drugsarts)

 

08 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG