Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Sinds het begin van dit jaar ben ik aan het orienteren in de verschillende soorten drugs.ik heb al wiet,hasj, mdma en xtc geprobeed. Xtc bevalt mij toch nog steeds het meest alleen heb ik een probleem. De laatste keer dat ik een pil heb genomen heb ik perongelijk een pil met een veelste hoge dosering ingenomen (320mg) ik ben niet out gegaan maar lekker ging ik zeer zeker niet. Na deze ervaring heb ik opeens een afkeer naar vrijwel alles. Ik rook,drink en blow niet meer omdat het simpelweg gewoon niet meer gaat. Ik moet direct kokhalsen als ik het ook maar probeer. Ik wil toch wel graag nog steeds een drug vinden die mij goed past. Nu heb ik via een vriend gehoord over het fenomeen herbal xtc alleen kan ik geen duidelijke informatie vinden over deze drug. Hebben jullie een lijst met do's en dont's als het over deze drug gaat?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: HerbalXtc

Beste vraagsteller,

De naam Herbal XTC wordt gebruikt voor verschillende producten die het effect van XTC proberen na te bootsen. Vaak komt dit effect niet in de buurt van echte MDMA/XTC, maar kan wel een stimulerende of euforische werking hebben. Ik zou me goed laten informeren in de smartshop en ook bij de ingrediënten kijken naar de werkzame stoffen en daar wat meer onderzoek naar doen.

Ik kan je in ieder geval afraden meer te nemen dan op de verpakking staat bij aanbevolen dosering aangezien deze middelen soms heftige misselijkheid tot aan braken aan toe kunnen veroorzaken, net als XTC. Als je niet tevreden bent met het effect, neem niet meer, neem er ook niets anders bij. Wacht tot het effect voorbij is en neem uit de ervaring mee dat dit middel niet voor jou is.

Je lichamelijke afkeer naar middelen kan ook een signaal zijn om voorlopig even rustig aan te doen en dus de drank en drugs even te laten voor een aantal maanden. Dat je die ene keer een onprettige ervaring had op XTC vanwege en te hoge dosering, hoeft niet te betekenen dat je in de toekomst van een lagere dosering ook een ongewenst effect krijgt. Doseer voorzichtig en sowieso niet meer dan 1 tot 1,5 mg per kg lichaamsgewicht verspreid over een avond.

Je bent op zoek naar een drug die bij jou past. Houd er rekening mee dat als je die gevonden hebt en het is bijvoorbeeld speed of XTC, dat dit wel middelen zijn die bij gebruik veel aanslag doen op lichaam en geest. Dit betekent dat je eigenlijk hiervan 1 tot 2 maanden nodig hebt om te herstellen. Je kunt dus niet op elk feestje gebruiken als je vaak naar feestjes gaat, hiermee zou je fysieke en psychische lange termijn risico's aanzienlijk verhogen. Lees daarover meer bij risico's van XTC.

Met vriendelijke groet,

Mick

08 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(1 Stem)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG