Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi! Ik vroeg me af of 3M een soft of harddrug is? (Ivm lowlands en of het het terrein legaal op mag) Thanks :)

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Hoogstwaarschijnlijk bedoel je 3-MMC? Ik heb namelijk nog nooit gehoord van 3M. 3-MMC staat voor 3-Methylmethcathinone. Dit is een zogenaamde 'Designer drug', of 'Research Chemical'. Het is een nieuw middel waar weinig over bekend is. Het is een variant op 4-MMC, wat even populair is geweest onder de naam Mephedrone. Het zijn beide synthetische cathinonen met enigzins gelijkende effecten. Op internet kun je ervaringen lezen van gebruikers. Die zijn divers. Bij synthetische cathinonen melden gebruikers vaak het risico op ernstige problemen met hart en bloedvaten en sterke cravings (trek in het middel).

Het lijkt qua effect op MDMA, maar wat de risico's en de schade op zowel de korte als de lange termijn zijn, kunnen we je niet vertellen. Er is nog geen onderzoek gedaan naar deze stof en je bent dus zelf proefkonijn als je dit neemt. Wat dat betreft kun je dus stellen dat de risico's groter zijn dan die van drugs waar meer over bekend is. Het is zeker niet veilig.

Hij staat nog niet op de opiumlijst, maar ik denk niet dat beveiligers het verschil kunnen zien tussen 3-MMC kristallen en een andere drug dus het wordt hoogstwaarschijnlijk toch ingenomen als ze het vinden.

Met vriendelijke groet,

Mick

11 augustus 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG