Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hi! Ik heb 17 juni op een after 2cb ( 1 pil ) gebruikt in combinatie met MDMA wat ik daarvoor op een festival had gebruikt, op de after nam ik een ballon en kwam ik in een bad trip terecht door de 2cb, ik raakte in de ballon zo in paniek dat ik wilde wegrennen door de situatie beelden die ik in mijn hoofd zag. Nu, een paar maanden later. Had ik zaterdag een feest, waarbij ik 4fmp, en xtc had gebruikt. Op de after had ik een paar ballonnen wat goed ging, en op een gegeven moment bij een ballon, kreeg ik dezelfde trip als met 2cb in een ballon, en ik heb vervolgens 2 uur lang alles gezien zoals ik het met 2cb op zag.. Terwijl ik zeker weet dat ik geen 2cb heb gebruikt.. Ik ben hier weer erg van geschrokken en mijn hele mood was meteen verpest.. Ik zou wat meer duidelijkheid willen hebben, hoe het kan dat ik na een paar maanden weer in de 2cb “trip” terecht kwam tijdens het spacen en een ballon doen en ik vervolgens alles weer in 2cb zag.. ik hoop dat jullie mij hier wat meer over kunnen vertellen! Dankjewel!

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 2509

Beste vraagsteller,

Dat lijkt mij wel even schrikken wanneer dat gebeurde! Ik ga je proberen wat meer duidelijkheid te geven. Om te beginnen even wat informatie over 17 juni. Mdma valt zowel onder de noemer: upper als hallucinogeen. Dat wil zeggen dat je er van kan gaan trippen. In hoge dosering kan dit zorgen voor hallucinaties. Inhoudelijk gezien is dat een lang verhaal, daar ga ik je niet mee lastig vallen. 2-CB valt ook onder de hallucinogenen. Lachgas is ook een hallucinogeen, waar je niet zozeer dingen van gaat zien, maar je gaat er van dissociëren. Het combinatiegebruik van verschillende middelen, geven onvoorspelbare effecten die niet altijd even leuk zijn. Dat de aanleiding hiervan het ervaren van paniek is, komt vaker voor en kan heel naar zijn. Heb je naderhand nog klachten gehad, of is het na de badtrip gewoon goed gegaan in je verdere leven?

Wanneer jij dat feest had, weet je hoeveel mdma en 4-fa je toen hebt gebruikt? Weet je zeker dat het mdma en 4-fa was? Dit kan je alleen zeker weten wanneer jij je pillen hebt laten testen. Het idee dat je aan het trippen was, kan verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat de pil die je nam, een andere stof bevatte zoals 2-cb of mda. Het kan ook zijn dat je een extreem hoge dosering mdma en/of 4-fa binnen hebt gekregen. Zoals ik in de bovenstaande alinea schreef, kan het ook door het combinatiegebruik zijn dat je weer ging trippen, omdat combigebruik onvoorspelbare reacties geeft. Als laatste kan het zijn dat je last hebt gehad van flashbacks, je gaat terug naar een eerdere ervaring en ervaart soortgelijke dingen. Dit kan ontstaan door gebruik van tripmiddelen, combinatiegebruik en komt vaker voor bij mensen die een badtrip hebben ervaren.

Wanneer jij je nu goed voelt en er verder niks met je aan de hand is, hoef jij je nu ook helemaal geen zorgen te maken en kan je het laten voor wat het is. Ervaar je nu wel klachten of heb je angst/paniek gevoelens, dan kan je altijd contact zoeken met je huisarts. Toch is het wel verstandig om eens goed na te denken over het gebruik. De kans is groot dat wanneer je weer gaat gebruiken (ook zonder lachgas!) je weer deze trip gaat ervaren. Wanneer je verschillende middelen combineert geeft dit onvoorspelbare effecten en kan mogelijk de kans vergroten.

Ik hoop je zo meer duidelijkheid te hebben gegeven. Mocht je toch nog met vragen of problemen zitten, stuur dan gerust nog eens een berichtje!

 

Met vriendelijke groet,

 

Dion

 

 

03 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG