Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik ben verslaafd aan verschillende soorten drugs. Van lachgas tot mdma en xtc. Ik beb dringend hulp nodig.

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Het lijkt me een moeilijke situatie waar jij je in bevindt. Je geeft aan hier  hulp voor nodig te hebben. Gelukkig zijn hier veel mogelijkheden voor. Om te beginnen schrijf je dat je dringend hulp nodig hebt. Wanneer er sprake is van een levensbedreigende situatie is, of jij het leven niet meer ziet zitten dan kan je contact opnemen met de crisisdienst, je huisarts of de spoedeisende post. Zij kunnen je verhaal aanhoren en helpen met jouw gevoelens.

Wanneer je wel hulp wil, maar hier geen uiterste nood achter zit, kan je contact zoeken met een instelling voor verslavingszorg en daarvoor eerst je huisarts raadplegen. Soms helpt het om het iemand te vertellen. Kies iemand waar je je prettig bij voelt.

Dit kan wel moeilijk zijn. Toch voelt het soms alsof er een last van je schouders is gevallen. Zeker omdat er bij verschillende instellingen een wachtlijst is, kan het helpen om in de tussentijd met iemand hierover te praten.

Wat betreft een behandelingstraject, is het vooral aan jou de vraag wat je het prettigst vindt. Veel mensen komen een aantal keer per week bij een behandelaar voor gesprekken. Dit noemen wij een ambulante behandeling. Er is behandeling via het internet mogelijk. Een klinische opname is mogelijk, maar lang niet altijd nodig. Er is dus veel keus.

Ik wil je in ieder geval heel veel succes en sterkte wensen de aankomende tijd. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben dan ben je ook altijd welkom om ons een berichtje te sturen.

Met vriendelijke groet,

Dion

09 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG