Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Mijn ex is verlaafd aan coke en crack. Ze is nu bij iemand we voerd haar met drugs. Hoe kan ik haar hulp verzorgen om het is nu zover dat ze niet eens op komt dagen voor ons kind. Wat moet ik hier aandoen en is daar hulp voor haar?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 0000

Beste vraagsteller,

Wat vervelend om in die situatie te zitten zeg! Zeker omdat je kind hier ook door beïnvloed wordt. Je geeft aan dat je graag wilt dat je ex de zorg krijgt die zij nodig heeft. Hier zijn een tal voor mogelijkheden voor. Informatie hierover kan je vinden bij je regionale instelling voor verslavingszorg bij jou in de buurt. Hier geldt wel één voorwaarde, de gebruiker moet zelf willen stoppen. Wij hebben tevens geschreven over tips over omgaan met het gebruik van een ander.

Is er sprake van verwaarlozing, geestelijke of psychische mishandeling of ander gevaar voor je kind? Dan zou je over kunnen gaan tot het contact zoeken met je huisarts, veilig thuis of bij een noodgeval de politie of de crisisdienst.

Via het internet is het wat lastig om je een kant-en-klare oplossing te geven. Behalve dat instellingen voor verslavingszorg mensen helpen die problematisch gebruiken, zijn zij er ook voor (ex-)partners en andere naasten van mensen die problematisch gebruiken. Wil je meer informatie of er eens over praten, kan je altijd contact met hen zoeken. Ook kan je hiermee naar je huisarts of praktijkondersteuner. 

Ik wens je in ieder geval veel succes. Heb je nog vragen, laat het gerust weten!

Met vriendelijke groet,

 

Dion

 

27 oktober 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG