Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik gebruik op dit moment wekelijks wat speed. Ik weet dat dit slecht voor me is. Toch heb ik een andere slopende verslaving, waar ik als eerst vanaf wil, en dat is roken. Nu weet ik dat mijn huisarts Champix kan voorschrijven om me te helpen te stoppen met roken. Hoeveel kwaad kan dat als je ook speed gebruikt? Heeft het invloed op de speed ervaring? Is het schadelijk die samen te gebruiken?

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Over deze combinatie:

Varenicline (=Champix) heeft vaak bijwerkingen: misselijkheid, KNO klachten, abnormale dromen, slapeloosheid en hoofdpijn. Vaak ook bronchitis, maag-darmstoornissen (droge mond, maagklachten, braken, obstipatie, diarree). Verminderde eetlust, toegenomen eetlust. Gewichtstoename. Slaperigheid, vermoeidheid, duizeligheid. Gewrichtspijn, spierpijn, rugpijn, tandpijn.
Van deze bijwerkingen kan je nagaan welke door speed verergerd kunnen worden, zoals slaapstoornissen en eetstoornissen. Speciale aandacht is nodig voor hart- en vaataandoeningen en psychiatrische klachten. Deze kunnen ontstaan of verergeren, zowel bij starten als bij stoppen met varenicline. Verder zijn er geen gevaarlijke interacties met speed.

Champix kan soms gunstig effect hebben op stoppen met roken. Maar de kans van slagen is groter via een rookstoppoli. Dus ik hoop dat je behalve pillen ook om coaching vraagt bij de huisarts of bij de praktijkondersteuner (POH) die daar in dienst is. Denk ook aan boeken zoals die van Allen Carr.


Met vr grt 
Gerard A
verslavingsarts

07 december 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG