Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hoi, Ik ben een tijd geleden op een feestje gepakt met een gebruikershoeveelheid drugs. Er is geen proces verbaal opgemaakt. Wel heb ik een afstandsverklaring moeten tekenen, waarin ik officieel afstand doe van de drugs. Heb ik nu een strafblad? Ik heb dus geen boete moeten betalen. De officier heeft besloten om niet te vervolgen. Kan ik hier verder nog problemen mee krijgen bij het aanvragen van een VOG? Groet, Anoniem

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 123456789

Beste vraagsteller,

Het aanvragen van een VOG is maatwerk. Er spelen allerlei factoren mee zoals je leeftijd, hoelang een delict geleden is vooral het allerbelangrijkste: het soort werk wat je gaat doen. Jij bent 21 jaar, dan wordt er alleen gekeken naar de afgelopen twee jaar. 

Wat jij hebt gekregen voor je drugsbezit is een 'sepot met afstand'. Het is dan over het algemeen onwaarschijnlijk dat je alleen hierdoor problemen krijgt voor de VOG. Hoewel ik dit natuurlijk nooit met de volle 100% zekerheid kan zeggen omdat ik je volledige gegevens natuurlijk niet ken. Je kunt het beste gewoon je VOG aanvragen. Als je hem niet krijgt, krijg jij het eerst zelf (per brief thuis) te horen. Je werkgever krijgt die informatie niet. 

Succes!

Mvg,

Ronald

17 december 2017
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG