Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hallo! Ik heb in mijn leven ong. 9/10 keer xtc gebruikt (over een periode van 3,5 jaar) De 2e keer dat ik xtc deed dateert uit eind oktober/begin November 2013. Op deze avond had ik een pil van respectievelijk 220 mg. (getest door de dealer, zelf niet gedaan) en daar heb ik verspreid over de avond 3-kwart van gehad. Zelf weeg ik 50 kg. Ik had goed geslapen EN goed gegeten, maar de pil sloeg ondanks dat toch vrij snel in (lees: 15 min) en hard ook. kon niet goed van m'n telefoon lezen etc. Alles ging goed, als ik foto's terug kijk zie ik wel aan de stand van mijn hoofd dat ik behoorlijk hard ging en er bezweet uitzag. Rond een uur of 4 ben ik neergeklapt, begon ik te schokken, kreeg ik enorme spierspanningen (de ambulancebroeders probeerden me naar beneden te duwen, zodat ik als het ware op de brandcard zou liggen, maar ik bleef maar omhoog komen en draaide mijn ogen weg. Zelf was ik buiten bewustzijn. Mijn hartslag was 190, na het bijkomen 110. De ambulancebroeder kon mij, nadat ik was bijgekomen, niet precies zeggen wat het geweest zou zijn (zelf dacht ik aan een epileptische aanval veroorzaakt door geen idee) Hij gaf aan dat ik naar aceton rook (geur uit mijn mond) Ik heb geen weet van hoeveel water ik heb gedronken, wel was het erg warm en heb ik niet zo vaak afgekoeld. Of ik erg warm was weet ik dat dus ook niet, de dosis was sowieso verkeerd. Ik ben eigenlijk opzoek naar het 'verlossende' antwoord. Wat zou dit geweest kunnen zijn? Ik heb hierna (6/7) keer vaker XTC gedaan en er is nooit meer zo iets gebeurd, wel ben ik de 3e keer flauwgevallen, maar dat kwam door de hitte. toen ik (letterlijk 20 sec) buiten was in de kou verdween het weer. Dit was tevens dezelfde locatie. 6/7 keer XTC pogingen later is het dus nooit meer gebeurd, Ik neem tegenwoordig ook ong. 70 MG en alleen nog maar in koele ruimtes, maar de angst dat het terugkomt blijft altijd in mijn hoofd zitten. de vragen: als wat klinken deze klachten? 2: hoe groot is de kans dat het terugkomt? Ik heb voor zover ik weet geen epilepsie, ik kan alleen niet zo goed tegen stroboscopen, al weet ik niet of dit echt zo is, of dat het een automatische schrikreactie is (omdat ik het koppelen aan een mogelijke epileptische xtc reactie in het verleden)

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 1995

Beste vraagsteller,

3/4 pil x 220 mg was 165 mg MDMA. Teveel uitgaande van 1 à 1.5 mg per kg. Bewusteloosheid, zweten, schokken, spierspanningen, passen bij het serotoninesyndroom. Oftewel een overdosering. 

Het serotoninesyndroom is een levensbedreigende toestand t.g.v. te hoog serotonine met verwardheid, insulten en oververhitting. Geringe ernst: zweten, rillen, hyperactiviteit, verwijde pupillen, nystagmus (snel heen- en weer bewegen van de ogen), verhoogde spierspanning in de kaken en versnelde hartslag.

Hoge ernst:
agitatie, hyperthermie=oververhitting, verwardheid, diarree, spierstijfheid, spierspasmen en hyperreflexie (overactieve reflexen).

Het lijkt dus op epilepsie alleen wordt het door een te hoog serotonine veroorzaakt. Een harde les, slim om lager te zijn gaan doseren.

MVG

Gerard A

drugsarts 

09 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG