Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Goeieavond, ik gebruikt vanaf mn 15E speed ik Ben nu 53 jaar ,maar ik had er baas bij en ik ging er door eindelijk functioneren,destijds was de term adhd nog niet on beeld en ook de medicatie wat nu als zoals ik het benoemen wil ,dat ritalin en dextratwmine en concerta eigenlijk ook speed is maar dan als medicatie voor geschreven, en ik heb het nodig om te funtioneren op mn werk en om de dag normaal door te kunnen komen ,ik gebruik het niet als party drug en ook niet om nachten door te kunnen ,nu is mn vraag is het dan wel gebruiken ikke als ik positief geest word op een speekseltest daar ook voor terecht moet staan of bekeurd ?want dan zou het between en dat ik mn werk en dagelijlse dingen niet meer kan uit oefenen en met heel veel andere mensen die adhd en soortgelijke medicatie gebruiken.if word daar wel de gelijk onder schijf in gemaakt ?lijkt mij ook logisch ,graag daar antwoorden op zou ik Willen .met vriendelijke groet

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: Schilder1

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag.

Het klopt inderdaad dat medicatie als Ritalin, Dexamfetamine of Concerta erg op speed lijkt. Er is echter wel een verschil. 

Doordat de medicatie in gecontroleerde laboratoria wordt gemaakt kan tot de microgram nauwkeurig de actieve stof worden toegevoegd aan pillen. Op die manier is de afgifte heel constant en kan je lichaam zich er op instellen. 

Speed is niet legaal en wordt daarom niet in gecontroleerde laboratoria gemaakt. Hierdoor varieert de zuiverheid ervan. Het kan zelfs al variëren bij een schepje onder of boven uit het zelfde zakje.

Omdat je dus geen constante hoeveelheid binnen krijgt bij speed kan je lichaam zich er niet goed op instellen. Je krijgt daardoor hoe dan ook pieken en dalen in het effect. 

Het is daarom niet toegestaan om bijvoorbeeld auto te rijden onder invloed van speed. Bij een speekseltest kan je hiervoor aangehouden worden. Een bloedtest zal uiteindelijk bepalen of je strafbaar bent. 

Een overstap naar medicatie is altijd mogelijk. Houd er wel rekening mee dat het enkele weken kan duren voordat je lichaam zich op de nieuwe medicatie heeft ingesteld. Je kan dit altijd bespreken met je huisarts. Hij heeft een geheimhoudingsplicht als het gaat om je speedgebruik. 

Ik hoop dat je hier iets mee kan. 

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

28 januari 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG