Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Hey drugsteam, Ik heb factor 5 en factor 2 leiden, een bloedziekte waar ik vrij weinig vanaf weet. Ik blow elke dag 1 joint maar rook verder niet, heeft dat al erge gevolgen voor mijn bloed? En ik heb nu 2 keer een half pilletje xtc genomen en er is niks misgegaan, kan ik dit dus over 2 maanden weer doen zonder dat er wat fout gaat of heb ik geluk gehad? Zijn er ook drugs waarbij mijn bloedziekte geen hoger risico is? of is er minder risico als ik lagere doseringen pak? Alvast bedankttt

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 333

Beste vraagsteller,

Factor 5 en 2 zorgen voor een toegenomen bloedstolling. Zorg toch dat je er alles van af weet: er is namelijk een lichte vorm, maar ook een zware vorm waarbij de kans op stolsels heel sterk is toegenomen.

Drugs zoals cocaïne verhogen soms ook de kans op trombose. XTC en cannabis kunnen ook mogelijk juist de stolling verlagen. Door een remmende werking op de bloedplaatjes. Ook door XTC en cannabis kunnen soms, dus niet vaak, wel bloedvatproblemen zoals ontstekingen voorkomen. Die kunnen ook verstoppingen veroorzaken. Zeldzaam dus. Een XTC overdosering geeft stolselvorming in de bloedvaten. Laag doseren is dus inderdaad minder riskant. Laat daarom, als er voor kiest te gebruiken, je xtc testen.

Als je al een keer een stolsel hebt gehad, krijg je misschien ook al antistolling medicatie. Laat je dat nog even weten ajb? Om even te kijken of er wisselwerkingen zijn. 

Met vr grt

Gerard A

drugsarts 

 

10 maart 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG