Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

ik heb een vraag over xtc. ik heb een jaar geleden in ongeveer 3 keer xtc gebruikt. toen vertrouwde ik het wel maar sinds ongeveer 5 maanden vertrouw ik niks meer. als ik sigaretten koop denk ik dat het vergiftigd is en als ik wiet gebruik ook. over de xtc. als ik xtc gebruik doe ik dat samen met een vriend. dan lopen we een beetje door het bos ofzo en praten we over domme dingen. (we hebben zelfs chinees bestelt met een baksteen) ik dronk ongeveer een fles water van 0,75 liter in een uur op want ik was vergeten dat ik kon overlijden aan water vergiftiging. ik liep in een t-shirt want het was warm. maar sinds ik het allemaal niet meer vertrouw ben ik ook een soort van bang voor xtc maar wil het wel graag weer een keer gebruiken in de zomer. nu zijn mijn vragen: 1: wat kan ik doen tegen die angst voor alles.( het is denk ik gekomen door een bad trip op wiet) 2: hoeveel kans heb ik op overlijden als ik xtc gebruik op de manier die ik heb omschreven. 3: zijn er nog tips voor het gebruik op mijn manier?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 4356

Beste vraagsteller,

Wat vervelend dat je dit hebt meegemaakt.

Ik lees dat je een bad trip hebt gehad van wiet. Je denkt dat je daarna een angst voor alles hebt gekregen. Dit komt vaker voor bij mensen, je bent daar niet alleen in. Ik kan jou verzekeren dat er niks in jouw hersenen stuk is gegaan. Graag zou ik je door willen verwijzen naar ons landelijk medisch spreekuur. Daar werkt onze arts voor en heeft meer mensen met deze narigheid geholpen. Hij kan jou goed uitleggen wat er aan de hand is en wat jij er mee kan doen. Onze arts kan je bereiken via het telefoonnummer 088 358 2940. Je zal eerst ons secretariaat aan de telefoon krijgen. Als je hen vertelt waarom je belt dan kunnen zij jou doorverbinden of een afspraak met jou plannen.

Omdat je schrijft dat je een angst voor alles hebt wil ik je toch adviseren om een afspraak te maken met een psycholoog. Daar kan je een gerichte behandeling voor volgen. Ik wil je afraden om drugs te gebruiken wanneer je last hebt van deze angsten. Vanwege jouw gevoeligheid voor angst, is de kans groot dat drugs jouw psychische klachten verergeren.

Jouw tweede vraag is hoeveel kans jij hebt om te overlijden als je xtc gebruikt op jouw manier. Dat kan ik niet zeggen, wel dat de kans klein is wanneer je laag doseert.

Als laatste vraag, vraag je om tips. Ik heb hiervoor geschreven dat het niet handig is om te gebruiken. Indien je toch wilt gebruiken, wil ik je graag meegeven, gezien je leeftijd, om goed na te denken over het gebruik van drugs. Je bent nog erg jong om drugs te gebruiken. Hersenen van jongeren groeien nog door tot hun 24e. Drugs hebben minder negatieve effecten wanneer je wat gebruikt als je ouder bent. Indien je toch wilt gebruiken, neem dan niet meer dan 1 tot 1,5mg mdma per kilogram lichaamsgewicht. Tevens niet vaker dan 1 maal per 2 à 3 maanden. Waterinname beperken tot 1 à 2 glazen vocht per uur. Verder kan je meer over gebruikstips kan je hier vinden.

Hoop dat dit jou verder helpt!

Met vriendelijke groet,

Jurjen.

01 april 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG