Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

hoi, vraagje ik heb medicatie voor adhd weltriburn+clomipramine en medicatie voor bloeddruk. nu neem ik soms wel is een pil om lekker een festival door te komen.en dan doe ik een kwart per 2 uur, en meestal drink ik daar ook wel bier bij. het is een aantal keren goed gegaan alleen de laaste 2 keer. ging het niet lekker.ik had ik het idee dat mn wereld af en toe stil stond en net of het om je heen niet echt is. je denkt dan gek te worden echt heel apart,en vrij angstig. nu durf ik eigenlijk niet meer een pil te nemen,bang dat de zelfde verschijnselen weer komen maar waar ik nieuwsgierig naar ben of dit komt bier +xtc of dat het een bad trip is, of dat het door de rest van me medicatie komt.of komt het door me angst

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor de vraag. Wat naar dat je die bad trip hebt gehad.

Je hebt inderdaad bad trips gehad. Je vraag is wat de bad trips heeft veroorzaakt de laatste twee keer dat je mdma (xtc) heb gebruikt. Tijdens een bad trip zijn de hersens overprikkeld. De gedachten: "de wereld staat stil. ik word gek en niets is echt" zijn een gevolg van die overprikkeling. De bad trips kunnen verschillende oorzaken of combinaties van oorzaken hebben. Combinatiegebruik van welbutrin, clomipramine, alcohol en mdma, angstklachten die je al had en de drug, set en setting. Welke oorzaak bij jou van toepassing was kan ik helaas niet achterhalen. Waarschijnlijk een combinatie.

Combinatiegebruik brengt extra risico met zich mee. De effecten zijn vaak onvoorspelbaar. De combinatie van clomipramine en mdma is overigens een extra riskante. Beide middelen werken op hetzelfde deel van de hersens: het serotoninesysteem. Het gebruik van mdma terwijl je clomipramine en welbutrin gebruikt, raden we sterk af. 

Mensen die in het dagelijks leven angstklachten ervaren, hebben sowieso vaak een hogere kwetsbaarheid om een bad trip te krijgen. Zo ook als je eens een bad trip hebt ervaren. In de hersens wordt als het ware een angstpaadje aangelegd. Daardoor kan je bij een volgende ervaring sneller angst krijgen.

Hield je al rekening met de drie maanden pauze tussen momenten van gebruik? Die tijd hebben je hersens namelijk nodig om weer in balans te komen. Als je een gevoeligheid voor bad trips hebt ontwikkeld zou een nog langere pauze niet verkeerd zijn.

Als je besluit om nogmaals te gaan gebruiken, wacht dan tot jij je medicatie hebt afgebouwd. Zorg verder dat je drug, set en setting goed zijn. Neem niet meer dan 1-1,5mg mdma per kilo lichaamsgewicht. Daarnaast is het goed om voor een veilige omgeving te zorgen. Gebruik alleen als je 100% lekker in je vel zit.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

 

04 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG