Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Ik krijg meer en meer interesse in paddo's. Ik heb al sinds men begin tienerjaren last van depressies, vroeger uitte dit zich in echt zwaar verdriet, zelfdestructief gedrag, drinken. Nu kan ik er beter mee om, ik ga dingen doen als ik me zo voel en zonder me af tegelijkertijd. Niet omdat ik alleen wil zijn perse maar om negatieve prikkels te vermijden. Problemen van vrienden aanhoren en dergelijke. Een paar jaar geleden las dat er in Zweden een onderzoek werd gedaan naar psilocybine als medicijn tegen depressie en angsten, onlangs ook in het Vereningd Koninkrijk. Maar het hele blijven hangen ding schrikt me ontzettend af. Tot hoe ver is dat mogelijk?

Antwoord van Drugsinfoteam

Je code was: 02121988

Beste vraagsteller,

Je stelt een buitengewoon interessante vraag. Helaas moet er echt nog veel meer onderzoek worden gedaan. En dat is meteen het belangrijkste antwoord wat ik je kan geven. Verder is het in jouw geval belangrijk juist terughoudend te zijn t.o.v. drugs. Op de pagina drug, set en setting is de lezen dat we drugs sterk afraden als je niet lekker in je vel zit of psychische problemen zoals een depressie hebt. De kans op een bad trip (vooral bij tripmiddelen!) wordt hierdoor groter. Zo ook de kans dat je hier na gebruik last van houdt. Dit noem jij - blijven hangen- maar eigenlijk bedoelen ze daarmee dat bepaalde klachten of ziektebeelden getriggerd worden. Het is dus niet zo dat iemand dan zijn hele leven in een psychedelische trip zit.

Het algemene advies is geen drugs te gebruiken als je psychische problemen hebt of dit soort zaken zoals depressie, psychoses en schizofrenie in je familie voorkomen. Drugs kunnen een trigger zijn om deze problemen naar voren te laten komen. Echter zijn er ook verhalen van mensen die zeggen dat ze baat hebben gehad bij een psychedelische ervaring. Er is hier helaas gering onderzoek naar gedaan. Er zijn twee manieren waarop het gebruikt wordt:

- Door een reguliere dosis te nemen en te trippen. De bedoeling van zo'n trip is dat je je diepste gevoelens herbeleefd en beter kan verwerken. Een soort therapeutische sessie dus. Er zijn tripsitters die dit als therapie aanbieden. Het is erg experimenteel. De kans op een bad trip is aanwezig, dit kan er dus voor zorgen dat je verder van huis bent.

- Microdosen wil zeggen dat je om de paar dagen een kleine hoeveelheid psilocibine neemt zonder dat het psychoactieve effecten geeft. Over de risico's van microdosen is weinig bekend.

Ik hoop dat je hiermee voldoende wijzer bent geworden. Zo niet? Stel gerust nog een vraag.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

07 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG