Pagina kop

Componence Asset List

VRAAG

Welke drugs mag ik wel nog gebruiken met ssri sipralexa (cocaïne,speed,xtc,2cb,Keta,weed) maar liefst oppende middelen geef vlug antwoord aub om Kwil echt weten wat ik kan gebruiken

Antwoord van Drugsinfoteam

Beste vraagsteller,

Bedankt voor je vraag, goed dat je van te voren nadenkt over welke middelen een extra risico vormen. Ik hoop dat het antwoord op tijd is. 

Er zijn twee dingen waar we rekening mee moeten houden: wisselwerkingen zijn tussen Sipralexa en de genoemde middelen en de klachten waarvoor je Sipralexa neemt. 

Sipralexa wordt voorgeschreven bij angstklachten of depressieve gedachten. Gebruik van drugs heeft invloed op deze klachten. Het kan ze verlengen of verergeren. Ook kunnen de klachten waarvoor je sipralexa gebruikt van invloed zijn op de ervaring die je hebt als je gebruikt. Op onze pagina over drug, set en setting is daar meer informatie over te vinden.

Zoals je misschien al weet werken speed, xtc, 2c-b en SSRI's op je serotoninesysteem. Deze combinatie is extra riskant. De middelen worden minder goed afgebroken door de lever. Daardoor krijg je hogere concentraties in je bloed. Dit terwijl je de prettige effecten vaak minder ervaart door de medicatie. Ook heb je een verhoogde kans op nare bijwerkingen en bij hele hoge doseringen het serotoninesyndroom. Ook cocaïne heeft invloed op het serotoninesysteem, maar wel in mindere mate dan speed, xtc en 2c-b.

Als je toch besluit om te gaan gebruiken. Vermijd de extra risicovolle middelen, doseer echt laag en zorg voor een goede mindset en omgeving. Een tripsitter die weet van je klachten en Sipralexagebruik kan prettig zijn.

Met vriendelijke groet,

Sjoerd

 

 

 

 

23 juni 2018
Jouw beoordeling
Gemiddelde beoordeling
(0 Stemmen)
NIET GEVONDEN WAT U ZOEKT? STEL EEN VRAAG